Johan
Senior Consultant

Johan Wingren

”Mitt mål är att en lyckad rekrytering ska vara en win-win-win. Jag slutar inte med ett uppdrag förrän jag har levererat det jag har lovat och det skiner igenom i hela mitt arbete.”

Om Johan

Tävlingsinstinkt och ett stort intresse för människor ledde Johan Wingren in på en yrkesbana inom rekrytering. Parallellt med en internationell bakgrund har Johan byggt upp en lång erfarenhet inom executive search.

– Jag har alltid varit lockad av det internationella och bott många år utomlands. Det gör att jag har en god förståelse för olika nationaliteter, företagsklimat och organisationer och kan bidra med andra infallsvinklar och synsätt.

 

Bakgrund

Med en MBA från University of Southampton bosatte sig Johan i England och inledde en karriär inom energy trading. Efter tre år började han arbeta med executive search för investmentbanker i London. När det senare blev dags att flytta hem till Sverige blev Johan erbjuden att vara med och starta upp affärsområdet Bank & Financial Services på ett internationellt rekryteringsföretag i Stockholm. Nästa gång utlandet lockade var det Florida som blev familjens hem under fyra år där Johan arbetade på McKinsey & Co och med IT-rekrytering för ett av USA:s största rekryteringsbolag.

Styrkor

Johan bygger starka relationer genom tillgänglighet, ihärdighet och ett stort prestationsfokus. 

– Min tävlingsinstinkt gör att jag alltid strävar efter att leverera mitt absolut bästa och göra mina klienter, kandidater och kollegor nöjda. Mitt mål är att en lyckad rekrytering ska vara en win-win-win. Jag slutar inte med ett uppdrag förrän jag har levererat det jag har lovat och det skiner igenom i hela mitt arbete.

 

Framgångsfaktor

En lyckad rekrytering bottnar i en genuin förståelse för kravprofilen, något som Johan har byggt upp under åren tack vare sin lyhördhet, branschkunskap och intresse för människor. Det bidrar också till hans förmåga att matcha kandidat med organisation.

– Mina kandidater har en historia av att stanna länge inom organisationen, vilket är ett kvitto på att jag har lyckats väl med att matcha person med kultur.

 

Certifieringar

Talent Q, Series 6, Hogan.

Senior Consultant

Johan Wingren

070-591 53 41

Se alla
Så har vi

hjälpt våra kunder

Se alla