Tunnel
#lagottosearch

Behålla är det nya attrahera

Hur behåller och utvecklar vi medarbetare i en allt mer snabbrörlig värld? Det var samtalsämnet i årets första #lagottosearch.

Under årets första #lagottosearch bjöd vi in till ett samtal med ämnet ”Behålla är det nya attrahera”. Utveckling och ökad rörlighet hos såväl individer som organisationer gör att det är viktigt att jobba med att bli ännu bättre på att behålla och utveckla medarbetare. Panelen delade med sig av erfarenheter och kloka resonemang som berörde bland annat ledarskap, drivkrafter och kultur.

 

 

På plats i Lagottos kontorslokaler fanns vår panel bestående av Marie Edling, HR-chef på Humlegården Fastigheter, Fredrik Henriksson, Kommunikationschef på Husqvarna Group, Sigrid W. Reijnst, Head of Employer Brand på Telia och Tobias Bedinger, HR Advisor på DNB. De delade med sig av sina erfarenheter och tankar i ett samtal som livesändes på Linkedin.

 

Panelen var överens om att det är kandidaternas arbetsmarknad, och många upplever en allt större rörlighet i samband med att såväl roller som organisationer förändras. Rekryteringsbehoven ökar samtidigt som rekryteringsprocesserna går snabbare, och att attrahera relevant kompetens kan vara en utmaning. Att aktivt arbeta med att behålla och utveckla medarbetare internt blir därför allt viktigare.

 

Starka ledare som skapar förutsättningar för lärande och utveckling, feedbackkultur och ett gemensamt why som får medarbetarna att känna att de ingår i ett sammanhang, blir väsentliga. En företagskultur som står för mod, innovation, transparens och har en tydlig medarbetarresa bidrar också till att lyckas behålla och utveckla medarbetare.

Varför är employee experience viktigt, vilka drivkrafter finns hos våra medarbetare, hur bygger arbetsgivare ett starkt och unikt employer value proposition, och hur kan arbetsgivare bli mer relevanta för medarbetarna? Det var några av frågorna som diskuterades.

 

Här kan du ta del av hela samtalet.

 

Ladda ner film

 

Fem paneldeltagare i lagottosearch

 

Håll utkik i Lagottos sociala medier efter framtida #lagottosearch  där vi fortsätter utforska, utmana och diskutera. 

 

Har du förslag på ämnen du vill utforska tillsammans med oss på Lagotto? Hör gärna av dig till oss – info@lagottosearch.se 

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla