Tomtebloss i glasburk, #lagottosearch
#lagottosearch

Reskill och upskill – hur klarar vi det kompetensskifte vi står inför?

Den 12 maj gick ännu ett #lagottosearch av stapeln – denna gång i digitalt format! I en livesänd paneldebatt bestående av ett antal inbjudna gäster diskuterade vi de aktuella och viktiga frågeställningarna reskill och upskill, growth mindset och framtidens kompetensbehov.

#lagottosearch är Lagottos initiativ där vi tillsammans med kunder, konsulter och andra nyfikna personer i vårt nätverk upptäcker världen och utforskar en rad olika aktuella ämnen. Denna gång stod framtidens kompetensbehov i fokus. Stort tack till våra paneldeltagare som bidrog med kloka insikter, nya tankar och egna erfarenheter inom det högaktuella ämnet!

 

Eftersom världen just nu är lite upp och ner, och det i nuläget inte går att träffas som vanligt, gjorde vi #lagottosearch i digital format. Med panelen på plats i Lagottos kontorslokaler bjöd vi in till en livesänd paneldiskussion där vi tillsammans utforskade det högaktuella ämnet reskill och uppskill – hur klarar vi det kompetensskifte vi står inför som organisationer och individer?

 

Med i panelen var Linus Almqvist, Kommunikationsdirektör på Ramboll Sweden, Mikael Bäckström, HR Lead People på Spotify, Anne Årneby, CEO på Nordic Morning Group och Jael Waern, HR-direktör på Santander Consumer Bank. Moderator var Lagottos Lotta Schibbye Fredrikson.

 

Lotta Schibbye Fredrikson är mycket glad över kvällens diskussioner och delar med sig av några erfarenheter.

– Underbart att få fördjupa oss inom de aktuella och viktiga frågeställningarna reskill och upskill, growth mindset och framtidens kompetensbehov med en klok och erfaren panel med spännande och blandad bakgrund. Vi hade kunnat fortsätta samtalet länge och jag hoppas vi få möjlighet att fördjupa samtalet med var och en i panelen vid ett annat tillfälle framöver. Min viktigaste take-away är nog vikten av growth mindset och hur vi kan organisera och leda för att stötta growth mindset, säger Lotta Schibbye Fredrikson.

 

Här kan du se livesändningen.

 

 

Håll utkik framåt då vi kommer bjuda in till ytterligare #lagottosearch-event där vi fortsätter utforska, utmana och diskutera olika ämnen i vår omvärld – i fysisk eller digital form!

 

Hör även gärna av dig till oss om du har några tankar eller önskemål om vad nästa #lagottosearch bör handla om – info@lagottosearch.se

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla