Nyckel i lås
#lagottosearch

Ger starkt employer brand ökad lönsamhet?

Hur påverkar ett starkt employer brand lönsamheten i bolaget? Det var samtalsämnet under vårens andra #lagottosearch.

Under vårens andra #lagottosearch bjöd vi in till ett samtal med ämnet ”Ger starkt employer brand ökad lönsamhet?”. Inkludering, mångfald och autenticitet är viktiga nycklar för att behålla kontinuerligteten och öka attraktiviteten  på en arbetsmarknad som tillhör kandidaterna. Stort tack till våra paneldeltagare som delade med sig av sina erfarenheter kring employer brand, ledarskap och lönsamma organisationer.

 

På plats i Lagottos kontorslokaler fanns vår panel bestående av Maria Branestam, Chief HR Officer på MAX Burgers, Johan Åhlén, Director Global Marketing and Brand på AFRY, Sanna Östberg, Director Marketing & Communications på Nordics Capgemini, och Mattias Forsberg, CIO på Futur Pension.

 

Hur påverkar den rådande kandidatbristen bolagens arbete med ett starkt employer brand, vad är engagerade medarbetares betydelse för organisationens framgång – och vad är ledarskapets betydelse för ett starkt employer brand? Det var några av frågorna som diskuterades. 

Panelen är överens om att inkludering, mångfald och autenticitet är viktigt för både lönsamhet och utveckling. Såväl ledarskapet, att man som ledare tillåter sina medarbetare att växa. Gemensamma resonemang kretsade även kring en ärlig kommunikation och transparent organisation – att bolagets utsida faktiskt speglar dess insida. Vidare fördes samtal kring vikten av att ständigt utveckla och utmana sina medarbetare för att lyckas attrahera och behålla kompetens.

 

Varmt tack till våra paneldeltagare för mycket intressanta, viktiga och givande samtal och reflektioner! 

 

Här kan du ta del av hela samtalet:

 

LADDA NER FILM

 

Håll utkik i Lagottos sociala medier efter framtida #lagottosearch  där vi fortsätter utforska, utmana och diskutera. 

 

Har du förslag på ämnen du vill utforska tillsammans med oss på Lagotto? Hör gärna av dig till oss – info@lagottosearch.se.

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla