Hur bygger vi framgångsrika team? Lagotto
#lagottosearch

Hur bygger vi framgångsrika team?

#lagottosearch är Lagottos initiativ där vi tillsammans med kunder, konsulter och andra nyfikna personer i vårt nätverk upptäcker världen och utforskar en rad olika aktuella ämnen. Under året belyser vi frågan om teamens betydelse. Vi tog avstamp med ett samtal om vad som kännetecknar och hur vi bygger framgångsrika team. 

Stort tack till våra deltagare för intressanta, viktiga och givande samtal och reflektioner om framgångsrika team!

 

Det är en förmån att några gånger per år få bjuda in våra kunder, kandidater och andra intressanta personer från vårt nätverk att, i digital eller fysisk form, delta i vårt #lagottosearch. Tillsammans med några kloka personer från vårt nätverk diskuterade vi den här gången framgångsrika team: vad är det, hur bygger vi ett och vilken betydelse har de – för prestation och välmående över tid.

 

Våra deltagare i samtalet – som livesändes på Linkedin – var Maria Ziv, Group CMO på Max Burgers, Robert Mellander, Vd och rektor på Campus Manilla, och Tommy Jarnemark, Senior Advisor och Interim Executive inom digital och tech. Lagottos moderator är mycket nöjd med sändningen och deltagarnas kloka reflektioner:

 

– I teorin är ju teambuilding enkelt, men vi har nog alla erfarenheter av mindre lyckade samarbeten i olika konstellationer. Därför var det välgörande att få höra att det även i praktiken inte behöver vara så svårt.

Skapa tillit genom att vara dig själv och bry dig om andras väl och ve – föregå med gott exempel både som chef och medarbetare. Skapa en tydlig bild av vad som ska, och hur det ska, uppnås. Låt förändring ta tid. Ha höga förväntningar på varandra och ge medarbetarna stort ansvar kombinerat med höga frihetsgrader.

 

Här kan du ta del av en film från samtalet!

 

 

Håll utkik efter kommande #lagottosearch under 2021 där vi fortsätter utforska, utmana och diskutera teamens betydelse för en framgångsrik och hållbar verksamhet. 

 

Vilka ämnen skulle du vilja utforska mer tillsammans med oss på Lagotto? Hör gärna av dig till oss på info@lagottosearch.se

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla