Lotta Schibbye Fredrikson, Lagotto Executive Search & Interim
Aktuellt

Lotta Schibbye Fredrikson – ny vd på Lagotto

”Det känns fantastiskt att få möjligheten att kliva in på Lagotto. Lagotto har en väldigt fin affär och min ambition är att bidra med tillväxt och utveckling.

Vi kan stolt meddela att Lotta Schibbye Fredrikson har rekryterats som vd för Lagotto Executive Search & Interim. Lotta har tidigare varit vd på Hammer & Hanborg och kommer nu senast från UR, Sveriges utbildningsradio.

 

– Lagotto sysselsätter redan idag ett 40-tal personer, både konsulter ute hos våra kunder samt interna medarbetare, och det är hög tid att vi ger bolaget rätt förutsättningar för fortsatt tillväxt. Jag ser och tror att det finns mycket för oss att erbjuda inom och utanför vår nisch. Jag vill att bolaget med en egen ledare nu ska få möjlighet att växa och utvecklas i en egen riktning, säger Susanne Bagger, koncern-vd på Amendo Group.

 

– Det känns fantastiskt att få möjligheten att kliva in på Lagotto. Lagotto har en väldigt fin affär och min ambition är att bidra med tillväxt och utveckling, säger Lotta Schibbye Fredrikson.

 

Med gedigen ledarskapsbakgrund

Lotta Schibbye Fredrikson har 15 års erfarenhet inom rekrytering och kompetensförsörjning. Hon har tidigare varit Sverigechef och vd på Hammer & Hanborg och kommer nu senast från UR, Sveriges utbildningsradio.

 

– Parallellt med min egen utvecklingsresa har branschen gjort en enorm utveckling. Förändringstakten är väldigt hög, roller och synen på kunskap har förändrats. Det gör att det ställs nya krav på ledarskap idag vilket innebär att vi måste rekrytera nya kompetenser på nya sätt, säger Lotta Schibbye Fredrikson.

Strategiskt marknadsarbete viktigt för Lagotto

Lotta Schibbye Fredrikson är i grunden kommunikatör och marknadsförare. För 15 år sedan började hon arbeta med HR, kompetensförsörjning och interim management. Som ett nytt varumärke på marknaden kommer Lagotto Executive Search & Interim att dra stor fördel av Lottas erfarenhet av strategiskt marknadsarbete.

 

– Branschen utmanas hela tiden genom hög konkurrensnivå och förändringstakt. Det gäller att hitta sin profil och tydligt särskilja sig för att vara relevant för kunder, kandidater och konsulter. Vi är också en förlängd employer branding-funktion för våra kunder vilket ställer höga krav på vår kommunikation, säger Lotta Schibbye Fredrikson.

 

– Vi är både glada och stolta över att att Lotta valde oss i sin fortsatta karriär. Lotta har precis den erfarenhet som vi har eftersökt i tjänsten. Hennes bakgrund inom kommunikation är extra viktig för oss då mycket kommer att handla om att etablera Lagotto som ett fristående varumärke skiljt från Amendo men med samma värderingar, säger Susanne Bagger.

 

 

Lotta Schibbye Fredrikson börjar den 25 mars och vi hälsar henne varmt välkommen till Lagotto!

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla