Två händer håller i varsin kaffekopp, Lagotto Executive Search & Interim
Blogginlägg

Rätt kontakt i rätt tid, det emotionella spelar – om möjligt – en ännu större roll!

”Hur människor känner, förstår och reagerar på känslor avgör mycket i våra liv, särskilt när det gäller affärer. Med andra ord är emotional intelligence fortfarande väldigt viktigt för att företag ska lyckas idag.”

Emotionell intelligens har varit ett högaktuellt ämne under en lång tid – och kommer fortsätta att vara en viktig del av organisationers framgång och välmående även i framtiden. Här delar en av Lagottos medarbetare med sig av sina tankar inom området och varför emotionell intelligens är så viktigt för att företag ska lyckas.

 

Vi spenderar stor del av vår tid på arbetet. Därför är det viktigt att vi känner oss nöjda och tillfreds där. Jag älskar livet inom interim management. Alla de personer jag har haft nöjet att ha kontakt med och träffat – såväl kunder som vänner och kollegor.

 

Jag blir glad när jag talar med personer – på möten, digitalt och i telefon.

 

Jag blir glad när jag resonerar kring personal branding, employer branding och kompetens med våra kunder och kandidater.

 

Kanske blir ändå jag gladast när en tidigare kontakt hör av sig till mig och undrar om jag kan hjälpa dem. Ett exempel på det är när en kontakt till mig hörde av sig och sa att de behövde en Chief Information Security Officer till ett börsnoterat bolag.

Det är här det roliga börjar, att kunna att sätta sig in i kundens situation och förstå vad den behöver. Och på så sätt höra vem som passar för uppdraget. Jag delar med mig till teamet på Lagotto så att vi slutför uppgiften tillsammans genom att hitta rätt konsult, med rätt kompetens och som passar in i just det bolaget. Som John Maxwell sa: ”Teamwork makes the dream work”.

 

Känslor är viktigare än de flesta tror. Hur människor känner, förstår och reagerar på känslor avgör mycket i våra liv, särskilt när det gäller affärer. Med andra ord är emotional intelligence, eller EQ, fortfarande väldigt viktigt för att företag ska lyckas idag.

 

Jag vill avsluta med att dela med mig av en artikel för vidare läsning om EQ. The Best Managers Balance Analytical and Emotional Intelligence är publicerad på Harvard Business Review och innehåller fler tankar och reflektioner om vikten av emotional intelligence. Mycket läsvärd!

 

 

Hur kan vi hjälpa dig? Hundrasen Lagotto har näsa för tryffel – vi har näsa för rätt tillsättningar av duktiga personer, och vi fortsätter leta tills vi hittat dessa fantastiska personer. Hör gärna av dig till oss på info@lagottosearch.se.

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla