Ljusslinga mellan hus, Lagotto Executive Search & Interim
Blogginlägg

Trevlig sommar önskar vi på Lagotto

Sommaren 2020 närmar sig och vi vill passa på att tacka alla våra fantastiska kunder, konsulter, kandidater och vårt stora nätverk för att ni väljer att samarbeta med oss på Lagotto. Här skickar vår vd Ulrika Kjellberg med en liten sommarhälsning – och önskar er alla en riktigt trevlig sommar!

Allt börjar med ledarskapet. Med rätt kompetens, rätt förutsättningar och en förmåga att lyssna både inåt och utåt kan en ledare ta sin organisation och sina medarbetare till nya nivåer. Lagottos uppgift är att möjliggöra det. Med nyfikenhet och ständig utveckling i fokus är vi en långsiktig partner för framtidens organisationer och dess ledare.

 

Snart är det midsommar och vi på Lagotto vill passa på att tacka alla våra fantastiska kunder, konsulter, kandidater och vårt stora nätverk för ett händelserikt, utvecklande, roligt och intensivt år! Tack för att vi fått förtroendet av er att tillsätta chefs- och specialistkompetens i så många olika företag och i så många olika roller. Tack alla ni kandidater som vi träffat i olika processer. Vilka möten, vilka samtal, och vad mycket kompetens och driv ni besitter, det är så härligt att få göra den matchningen. Sist men inte minst ett stort tack till alla våra nya kunder som har valt att samarbeta med oss den här våra. TACK!

 

I våras fyllde Lagotto ett år. Vi är så otroligt stolta över vad vi har åstadkommit tillsammans med er. Det var nog ingen av oss som kunde förutse Covid-19 och dess konsekvenser i hela samhället, i hela världen. Mitt i detta klev jag in i min nya roll som CEO på Lagotto. Det är utmanande när uppdrag pausas, när våra nytillsatta chefer och specialister får göra sin onboarding digitalt och får leda sina team på ett helt annat sätt än vad man trodde för några månader sedan, att inte kunna veta vad som kommer att hända i höst och ändå fortsätta utveckla sin verksamhet. Och just detta – att fortsätta utveckla och driva, göra om och göra nytt – det blir ett lärande i det som jag tror att vi kommer att ha med oss lång tid framöver.

 

Vad har vi lärt oss under den här våren?

Vikten av relationer. Att det är ännu viktigare att underhålla våra relationer när vi inte kan träffas i verkligheten. Regelbundna digitala möten och samtal med olika fokus.

 

Vikten av ett kommunikativt ledarskap. Att kommunicera har aldrig varit viktigare. Som ledare behöver du ha en kontinuerlig dialog med dina medarbetare. Vi pratar dagligen med chefer och ledare som tycker det är svårt att både informera och kommunicera digitalt. Hur är man en närvarande ledare på distans?

 

Att leda i förändring och att leda på distans. Ja, det ställer helt andra krav på såväl ledare som medarbetare. Vi pratar mycket om tillit och uppföljning, om tydlighet kring förväntningar och mål.

Digital onboarding och preboarding. Vi på Lagotto har hjälpt kunder och kandidater med preboarding och onboarding. Nu har vi gjort dessa processer digitalt, och det tycker vi har fungerat bra.

 

En helt digital rekryteringsprocess. Det är en utmaning för oss som jobbar med och tycker om att träffa människor i personliga möten. Vi har under våren utvecklat och använt en helt digital rekryteringsprocess. Det ersätter inte alla personliga möten, men vi har hittat sätt att jobba med kunder, konsulter och kandidater så att vi har kunnat fortsätta rekrytera och tillsätta konsulter.

 

Vad ser vi fram emot i höst?

Vi ser fram emot att fortsätta bygga Lagotto och att tillsammans med er fortsätta utforska världen. Ni är välkomna att göra det tillsammans med oss på våra #lagottosearch i höst. Vi ser fram emot att utveckla världen med kompetens och ser fram emot spännande nya uppdrag – inom både search och interim. Vi ser även fram emot att fortsätta utveckla våra tjänster inom ledarskapscoachning och Competence as a Service. Slutligen ser vi fram emot att fortsätta ha de nöjdaste kunderna, konsulterna och kandidaterna. Ni är vårt hjärta!

 

Ha nu en skön sommar. Vila och återhämta er. Ladda inför en höst, som vi ännu inte vet hur den kommer att se ut. Vi får helt enkelt se hur förutsättningarna ser ut, hur vi kan ta ett kollektivt ansvar, hur vi kan vara innovativa i våra respektive verksamheter – och fortsätta bygga och underhålla relationer!

 

Varma hälsningar,

Ulrika Kjellberg, CEO Lagotto Executive Search & Interim

 

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla