Manager Interim Management & Senior Executive Search Consultant

Martin Olofsson Carlbom

”Jag drivs av att bygga och förädla relationer, att få matcha kompetens med behov och att hjälpa människor till nya utmaningar i karriären.”

Om Martin

Martin har gedigen bakgrund inom rekryteringsbranschen inom vilken han under de senaste åren har axlat 360-roller med fokus på ledarskap, försäljning och rekrytering. På Lagotto arbetar Martin med interim management och executive search, och har kund- och konsultansvar.

 

– Min styrka ligger i min långa och breda bakgrund inom rekrytering. Jag är en målinriktad, nyfiken och social person med stor passion för affärer och som brinner för mötet med människor. Att matcha kompetens med behov är det jag tycker är roligast i mitt jobb. 

 

Bakgrund

Martin studerade vid högskolan i Trollhättan där han har en kandidatexamen i Företagsekonomi. Efter studierna flyttade han tillbaka till sin hemstad Göteborg och påbörjade sin karriär inom inkasso där han har axlat roller som bland annat ekonomisk rådgivare och produktspecialist. Efter en tid fick han upp ögonen för rekryteringsbranschen.

 

– Jag har alltid brunnit för ledarskapet och mötet med människor. Därför tvekade jag inte när jag fick möjligheten att gå in i rollen som rekryterare hos Lagottos systerbolag Amendo. En 360-roll där jag arbetade med försäljning och rekrytering samtidigt som jag hade konsultansvar och fick utlopp för min passion för ledarskap.

Gick vidare inom koncernen

Efter nästan fem år på Amendo kände Martin att han var redo för nästa steg. Han ville fortsätta utvecklas inom rekrytering och arbeta med andra typer av kompetenser – och gick in i rollen som Manager Interim Management & Senior Executive Search Consultant på Lagotto där han kompletterar teamet med sitt stora nätverk av kunder, kandidater och konsulter.

 

– Möjligheten till vidareutveckling och nya utmaningar inom en koncern ser jag är viktigt för att behålla medarbetare. Inom Amendokoncernen tas verkligen den interna kompetensen till vara, och jag är mycket glad över att jag fick förtroendet att börja på Lagotto. 

 

Drivkraft

Att Martin brinner för att arbeta med människor är inte svårt att missa.

 

– Jag drivs av att bygga och förädla relationer, att få matcha kompetens med behov och att hjälpa människor till nya utmaningar i karriären.

 

Tack vare sina många år på fotbollsplanen har Martin utvecklat en förståelse för vikten av god lagsammanhållning och tillsammansskap.

 

– Jag motiveras av att arbeta i team, det är då de bästa resultaten skapas. Att även ha respekt för varandra och förmågan att lyssna på både sina medarbetare som kunder, konsulter och kandidater tror jag är nyckeln till långsiktiga och framgångsrika samarbeten.

Manager Interim Management & Senior Executive Search Consultant

Martin Olofsson Carlbom

072-716 81 06

Se alla
Upptäck våra

kund- och konsultcase

Se alla