Henrik Holmquist, DNB
Kundcase

DNB Finans

Få personer har rätt kompetens och erfarenhet för rollen som säljare inom leverantörsfinansiering av tunga fordon på DNB Finans. Det kräver ett gediget searcharbete för att hitta rätt profiler.

DNB Finans

En smal nisch

”Jag förstod snabbt att de kommer att arbeta hårt och göra det som krävs för att hitta rätt kandidat. Det fanns en energi hos dem som kändes bra och var avgörande för mitt val.”

 

Henrik Holmquist, Chef Leasing Sverige.

 

När DNB Finans rekryterar säljare till sitt team inom leverantörsfinansiering av tunga fordon krävs ett gediget searcharbete för att hitta rätt profiler. Det är få personer som har den specifika kompetensen och erfarenheten som krävs för rollen.

 

– Vi arbetar i en smal nisch inom vår marknad så det är en stor utmaning att hitta och identifiera de som verkligen kan arbetet och sedan attrahera dem till oss, berättar Henrik Holmquist, Chef Leasing Sverige på DNB Finans.

 

Förståelse för nischen

Med den nischade kompetensen följer även utmaningen i att dessutom hitta en rekryteringspartner som är tillräckligt insatt i verksamheten och förstår vad som är viktigt. Djup kunskap inom området är svårt att hitta så istället krävs mycket lyhördhet och intresse.

 

– Inte alla vet vad arbetet med tredjepartsfinansiering inom tunga fordon innebär, därför är det viktigt att man verkligen är lyhörd och öppen för att skaffa sig den förståelse som behövs, säger Henrik Holmquist.

Gediget utförande

Inför valet av samarbetspartner vid tillsättningen av en ny säljare träffade DNB Finans rekryteringsföretagen de har ramavtal med för att bilda sig en uppfattning kring hur de olika arbetssätten såg ut.

 

– Momenten i en rekryteringsprocess ser ut på ungefär samma sätt hos de flesta, däremot var Lagottos utförande väldigt gediget och professionellt. Det fanns en tydlighet redan från start kring hur upplägget skulle se ut.

 

Och minst lika viktig är kemin och energin för ett gott samarbete.

 

– Hos Lagotto upplevde jag ett genuint engagemang. Jag förstod snabbt att de kommer att arbeta hårt och göra det som krävs för att hitta rätt kandidat. Det fanns en energi hos dem som kändes bra och var avgörande för mitt val. Det var inte företagsnamnet Lagotto jag valde, utan inställningen till hur vi ville ha det hos personerna som utförde jobbet, avslutar Henrik Holmquist.

 

Logotyp DNB

 
Mer om DNB Sverige:

www.dnb.se

Senior Executive Search Consultant

Christos Voglis

073-082 62 12

Se alla
Vill du veta mer om

vad vi kan göra för dig?

Upptäck våra

kund- och konsultcase

Se alla