Patricia Seidel Garpedal, Länsförsäkringar
Kundcase

Länsförsäkringar Sak AB

Länsförsäkringar Sak AB

Rätt kompetens kräver breda nätverk

”Lagotto har en unik förmåga att sätta sig in i våra behov. Det innebär att de kan gå utanför ramarna för att ta fram den kandidat de anser lämpar sig bäst för uppdraget, även om det avviker från vår ursprungliga profil.”

 

Patricia Seidel Garpedal, Chef Motor.

 

Patricia Seidel Garpedal, Chef Motor på Länsförsäkringar Sak är van vid att rekrytera nya medarbetare till organisationen. Vissa rekryteringar genomförs på egen hand, andra kan däremot kräva extern hjälp för bäst resultat.

 

– Utmaningen vid alla rekryteringar är att hitta rätt person med rätt förutsättningar och kompetens för den aktuella tjänsten. När det handlar om väldigt eftertraktade tjänster som många attraheras av behöver man dessutom resurser för att ta hand om alla ansökningar och kandidater, berättar Patricia Seidel Garpedal.

 

Seniora roller kräver nätverk

När tyngre seniora roller i bolaget behöver tillsättas har Länsförsäkringar valt att ta hjälp av Lagotto. Så var fallet när en key account manager för märkesförsäkring skulle rekryteras till Patricia Seidel Garpedals avdelning.

 

– Tjänsten krävde ett ordentligt sökarbete eftersom det finns så få personer med rätt kompetens. Då är det viktigt att arbeta med någon som har ett tillräckligt brett och stort nätverk för att hitta och nå rätt personer, berättar hon.

Men den här gången mynnade rekryteringsprocessen inte bara ut i en anställning som planerat, utan två.

 

– Vi fick fram många bra kandidater och i slutändan blev det svårt att välja mellan två så vansinnigt bra personer, så vi anställde båda. Jag höll nämligen i en parallell rekrytering av en närbesläktad roll där det visade sig att den andra kandidaten passade perfekt. Det var en oväntad bonus, berättar Patricia Seidel Garpedal.

 

Behoven i fokus

Med vanan av att genomföra många rekryteringar på egen hand vet Länsförsäkringar hur viktig kravprofilen och den initiala briefen är. Men också att man kan behöva vara modig och frångå sina ursprungliga krav.

 

– Lagotto har en unik förmåga att sätta sig in i våra behov. Det innebär att de kan gå utanför ramarna för att ta fram den kandidat de anser lämpar sig bäst för uppdraget, även om det avviker från vår ursprungliga profil. Det är modigt, säger Patricia Seidel Garpedal och fortsätter:

 

– Som uppdragsgivare har vi alltid fått väldigt mycket uppmärksamhet. Eftersom de är så tillgängliga och snabba på att återkoppla får jag ofta en känsla av att de står i stand by-läge för oss och att jag är deras enda kund. Det är väldigt lyxigt!

 

Logotyp Länsförsäkringar

 
Mer om Länsförsäkringar:

www.lansforsakringar.se

Senior Executive Search Consultant

Christos Voglis

073-082 62 12

Se alla
Vill du veta mer om

vad vi kan göra för dig?

Upptäck våra

kund- och konsultcase

Se alla