Stad genom kameralins i solnedgång, Lagotto Executive Search & Interim
#lagottosearch

Blir insurtech nya fintech? Tack för ett lyckat #lagottosearch

Den 20 oktober gick ännu ett digitalt #lagottosearch av stapeln. Tillsammans med ett antal inbjudna gäster från försäkringsbranschen samtalade vi om den utveckling som just nu sker inom branschen – och huruvida insurtech är nya fintech.

Stort tack till våra paneldeltagare och moderator för kloka, intressanta och givande samtal och perspektiv om försäkringsbranschen och framtiden!

 

Under höstens digitala #lagottosearch stod försäkringsbranschen i fokus. Med våra paneldeltagare på plats i våra kontorslokaler sände vi live på Lagottos Linkedin-sida och förde samtal om bland annat den utveckling som just nu sker inom försäkringsbranschen, vilka nyckelkompetenser som krävs i en förändrad bransch och huruvida insurtech är nya fintech.

 

Med i panelen var Annika Saramies, vd för Gofido, Johan Gunnarson, vice vd för Bliwa Livförsäkring, Lars Engvall, chef på Folksam Future Lab, Michaela Bruneheim, vd för Evident Life Försäkring och Ulrika Kjellberg, vd för Lagotto Executive Search & Interim. Moderator var Lärarförsäkringars vd Marika Granström.

 

Framtidens nyckelkompetens inom insurtech

Lagottos vd Ulrika Kjellberg förde samtal om bland annat vilka nyckelkompetenser som kommer att vara avgörande för framtidens försäkringsaktörer. Kompetens inom bland annat IT, tech och AI samt viljan att driva utveckling, lära nytt och lära om ser hon är viktiga och eftertraktade egenskaper.

 

Ulrika är glad över det stora engagemang från paneldeltagarna och sammanfattar eftermiddagen med dess intressanta och givande diskussioner som lyckad. 

 

– Jag är så glad över att våra paneldeltagarna ville delta i vårt #lagottosearch och föra diskussioner om försäkringsbranschen och framtiden. Det var spännande och intressant att få höra om deras insikter, utmaningar och möjligheter som väntar framöver, säger Ulrika Kjellberg. 

Även moderator Marika Granström är glad över eftermiddagens diskussioner och tar med sig viktiga erfarenheter.

 

– Panelen bjöd på tänkvärda diskussioner som berörde kundernas perspektiv och kundernas behov av försäkringslösningar nu och framåt. Det var spännande samtalsämnen med olika vinklingar mycket tack vare att panelen hade representanter från både etablerade försäkringsbolag och nystartade insurtechbolag, säger Marika Granström. 

 

Stort tack till alla deltagare!

Vi sammanfattar vårt #lagottosearch som en eftermiddag fylld av kunskapsutbyte, nya insikter och spännande diskussioner. Ett varmt tack till alla deltagare, såväl på plats som digitalt, för stort engagemang och en lyckad eftermiddag. 

 

Här kan du ta del av en film från samtalet. 

 


 
Håll utkik framåt då vi kommer bjuda in till ytterligare #lagottosearch-event där vi fortsätter utforska, utmana och diskutera olika ämnen i vår omvärld – i fysisk eller digital form!

 

Hör även gärna av dig till oss om du har några tankar eller önskemål om vad nästa #lagottosearch bör handla om: info@lagottosearch.se

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla