Manshand håller glödlampa i skymning, #lagottosearch
#lagottosearch

Driver engagemang lönsamhet?

För att driva engagemang behövs tillit, trygghet, god kommunikation och uppföljning – från både medarbetare och ledare.

Ett nytt, spännande #lagottosearch har gått av stapeln. Tillsammans med vår panel samtalade vi den här gången om engagemang och lönsamhet – och om vad som skapar engagemang inom en organisation och ett team. Ett varmt tack till våra paneldeltagare för mycket intressanta, viktiga och givande samtal och reflektioner! 

 

Med våra paneldeltagare på plats i Lagottos kontorslokaler sände vi live på Linkedin. Med i samtalet var Jenny Fisher-Toivo, Marketing Director CE & Corporate på Samsung Electronics Nordic, Emma Egnell, medgrundare av Hej Engagemang, Johan Börjesson,  Head of HR på I,  och Carin Ewald, Talent Officer & Consultant på Recommended by. Moderator Ulrika Kjellberg, VD för Lagotto, är glad och tacksam över att få ta del av panelens erfarenheter och kloka tankar:

 

– Att engagemang är viktigt för teams välmående och organisationers tillväxt är något alla förstår och håller med om. Tidigare har engagemang varit något som setts som en mjuk fråga i många organisationer, men vi vet idag att det finns tydliga effekter: ökad ekonomisk vinst, högre måluppfyllelse, ökad kundnöjdhet och lojalitet av medarbetare. Här kan du läsa mer om effekterna av ett högt engagemang.   

 

Hur gör man då detta? Ja det finns ingen universallösning, och behoven ser olika ut i olika organisationer. Vi har dock sett några gemensamma faktorer.

 

Det är av stor vikt att skapa förutsättningar både för ledare och medarbetare att kommunicera för att skapa en trygg och tillitsfull miljö som skapar engagemang som i sin tur ökar arbetsprestationen. Att ha den psykologiska tryggheten att det är okej att misslyckas och känna att teamet står bakom varandra, att våga testa och utmana för att hitta nya vägar framåt och dela ansvaret för detta. Man ser en tydlig koppling mellan engagemang och ökad innovation.

Att teamen är verkliga team och inte pseudoteam. Det behöver finnas ett ömsesidigt beroende av varandra i ett team där man kompletterar varandra och bygger förtroende. Detta ställer andra, och till viss del, nya krav på ledare idag där det är viktigare att vara transparent med sitt team och ha kommunikationen som en del av sin målsättning. Det handlar inte om att informera utan att kommunicera, vilket även medarbetare behöver ta ansvar för.  

 

Redan i rekryteringsfasen är det viktigt att vara tydlig med hur teamet arbetar och förstå individen och vad som behövs för att varje personen ska utvecklas och utmanas. 

 

Vill du ta del av fler reflektioner, insikter och kloka tankar från #lagottosearch – driver engagemang lönsamhet? Här kan du ta del av en film från samtalet.

 

 

Håll utkik i Lagottos sociala medier efter framtida #lagottosearch. Har du förslag på ämnen du vill utforska tillsammans med oss på Lagotto? Hör gärna av dig till oss – info@lagottosearch.se 

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla