Tre personer går uppför backe
#lagottosearch

Engagemang – nyckeln till lönsamhet och tillväxt?

Vad skapar engagemang inom en organisation och ett team – och driver engagemang lönsamhet? Ämnet stod i fokus under årets första #lagottosearch som denna gång sändes från Lagottos nya kontorslokaler i Göteborg.

Ett nytt spännande #lagottosearch har gått av stapeln. Tillsammans med vår panel samtalade vi denna gång om engagemang – hur man som ledare skapar engagemang bland sina medarbetare och huruvida det är nyckeln till lönsamhet och tillväxt. Ett varmt tack till våra paneldeltagare för mycket intressanta, kloka och viktiga diskussioner kring ämnet. 

 

Med våra paneldeltagare på plats i Lagottos nya kontorslokaler på Sankt Eriksgatan 6 i Göteborg sände vi live på Linkedin. Med i samtalet var Pernilla Almström, CEO/Managing Director på coeo Inkasso AB, Miriam Tjernström, Director of Communications på White Arkitekter, och Maria Åkerberg, Owner & Founder av Maria Åkerberg AB. Moderator Martin Olofsson Carlbom, Manager Interim Management & Senior Executive Search Consultant på Lagotto, är mycket nöjd med samtalet och tacksam över att få ta del av panelens erfarenheter och kloka tankar:

 

– Jag är glad över att vi fick möjligheten att bjuda in vår panel till Lagottos nya kontorslokaler i Göteborg och tillsammans föra intressanta och viktiga samtal kring engagemang och lönsamhet. Vi berörde många spännande perspektiv och jag tar med mig många kloka reflektioner och insikter.

Panelen är överens om att engagemang skapas när det finns förtroende, transparens och delaktighet inom teamet. Att ge sina medarbetare möjligheten att vara med och påverka och tillsammans arbeta mot gemensamma mål är en förutsättning för lönsamhet och tillväxt. Panelen poängterade att engagemang är unikt, och att det för ledare är av största vikt att hitta teamets individuella drivkrafter samt att ge utlopp för dessa. Gemensamma resonemang kretsade även kring psykologisk trygghet. Den psykologiska tryggheten är grunden för engagemang och skapas genom att bland annat bekräfta frågor och olikheter. Det är olikheterna som gör att man kan bygga ett starkt och utvecklande team.

 

Varmt tack till våra paneldeltagare för mycket intressanta, viktiga och givande samtal och reflektioner! 

 

Här kan du ta del av hela samtalet:

 

 

Håll utkik i Lagottos sociala medier efter framtida #lagottosearch  där vi fortsätter utforska, utmana och diskutera. Har du förslag på ämnen du vill utforska tillsammans med oss på Lagotto? Hör gärna av dig till oss – info@lagottosearch.se.

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla