Tre personer bygger pussel på röd matta, Lagotto Executive Search & Interim
#lagottosearch

Bygger teamet ledaren, eller bygger ledaren teamet?

Vad är det formella samt informella ledarskapets betydelse för ett framgångsrikt team? Det var en av frågorna som diskuterades i en paneldiskussion under höstens #lagottosearch.

Lagotto gör under året en djupdykning i ämnet framgångsrika team och deras betydelse för en framgångsrik och hållbar verksamhet. I #lagottosearch har vi privilegiet att ta del och lära oss av vårt nätverks – insiktsfulla kunder, konsulter och kandidater – erfarenheter och insikter. Vi följde upp sommarens djupdykning i teaming och samarbete över gränserna med ett samtal om team och ledarskap.

 

Från Lagottos kontorslokaler sände vi panelsamtalet – bygger teamet ledaren, eller bygger ledaren teamet – live på Linkedin. Med i panelen var Anders Danielsson, VD på FundedByMe, Charlie Bjurström, Global Staffing Manager på Sinch, Joakim Nordenstam, Head of People Sweden & Northern Europé på DNB, och Kajsa Asplund, Lead People Science på Alva Labs. Vi på Lagotto är glada och tacksamma över att få ta del av panelens erfarenheter och kloka tankar:

 

– Under vår samtalsserie om framgångsrika team har givetvis ledarskapets betydelse för teamet och dess prestation, men även teamets betydelse för vilken typ av ledare och vilket beteende som är framgångsrika, varit ett återkommande tema. Vi pratade här vidare om ledarskapets centrala och sedvanliga uppgifter att bygga tillit och trygghet inom gruppen, identifiera och tydliggöra beroenden och koordinera aktiviteter. Samtidigt berörde vi den alltmer centrala förmågan hos team att själva dela och fördela ansvar. Självledarskapet och medarbetarskapet är kritiskt när målen är otydliga och kunskapen om vad och hur vi ska göra saker är omogen. Bemyndiga team, säkerställ att ny information och kunskap delas snabbt och låt ledarskapets ledord vara ödmjukhet och nyfikenhet.

Vill du ta del av fler reflektioner, insikter och kloka tankar från #lagottosearch – bygger teamet ledaren, eller bygger ledaren teamet? Här kan du ladda ner en film från samtalet.

 

 

Håll utkik i Lagottos sociala medier efter nästa #lagottosearch där vi fortsätter utforska, utmana och diskutera teamens betydelse för en framgångsrik och hållbar verksamhet.

 

Har du förslag på ämnen du vill utforska tillsammans med oss på Lagotto? Hör gärna av dig till oss på info@lagottosearch.se 

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla