Julkulor i guld, silver, rött och vitt, Lagotto Executive Search & Interim
Blogginlägg

God jul och gott nytt 2020!

Vi på Lagotto sammanfattar året som gått och sänder en jul- och nyårshälsning.

2019 börjar lida mot sitt slut och ett nytt spännande år väntar runt hörnet. Ett år som förhoppningsvis kommer bjuda på både möjligheter och nya utmaningar. Men innan vi välkomnar både julledighet och det nya året blickar vi tillbaka och sammanfattar året som gått – och vad som väntar 2020. 

 

Förändringens vindar blåser i vår omvärld. Årets stora händelser konkurrerar om att vara extraordinära både vad gäller regeringskris och januariöverenskommelsen, Brexits vara eller inte vara, stora nyheter om penningtvätt och stora utrullningar av regelverk som ska förhindra och förebygga den nya sortens brottslighet och så klimatkriser och Greta som rest runt jorden med sitt budskap.

 

Framtidens organisationer är lärande organisationer

Förändringstakten är hög och i några år har vi nu sagt att den bara kommer öka. Om det blir så får framtiden utvisa, och vi på Lagotto är redo att möta framtiden med tillförsikt. Vi tror att behovet av kompetens och kompetensväxling kommer att vara en beständig del av vår nutid i många år framöver. AI kompletterar och utvecklar redan våra verksamheter och det ska bli spännande att följa utvecklingen när vi får bredare lösningar som kan hantera mer komplexa uppdrag.

 

Kompetensväxlingen, som många organisationer tampas med, kan inte ske genom att byta ut alla medarbetare. Dels för att det är knivskarp konkurrens och brist på viss kompetens, men också för att våra befintliga medarbetare har en massa kunskap, erfarenhet och kompetens som vi behöver och vill ta tillvara på. Att satsa på att bygga lärande organisationer är därför en central del för både oss och våra kunder.

Vi utforskar tillsammans under #lagottosearch

Vårt bidrag till lärande har vi samlat under initiativet #lagottosearch. Under den hashtaggen kommer vi tillsammans med kunder, kandidater, konsulter och samarbetspartners fortsätta utforska vår samtid och nutid. Det kan vara behovet av bollplank, perspektiv eller djupa insikter du söker efter – oavsett vilket tror att vi alla blir smartare tillsammans och att det inte är någon av oss som har det ”rätta” svaret. Ett litet men viktigt steg mot lärande organisationer kanske?

 

Vi på Lagotto är i en ”people business” – att ha rätt team och vara ständigt uppdaterade är helt avgörande. Vårt Lagottoteam konstaterade vid en sammanräkning att vi har 250 års erfarenhet av kompetensförsörjning. Vi träffar spännande kunder, går på seminarier och omvärldsbevakar för både vår egen och andras räkning. Vi har en blandning av bakgrunder, erfarenheter, utbildningar och ålder. Några av oss har varit på Amendo innan vi blev Lagotto och några är nya men det råder inga tvivel om att vi är ett team – och vi har fantastiskt kul tillsammans!

 

Återhämtning, reflektion och en riktigt god jul!

Oavsett hur kul man har på jobbet så är återhämtning, tid för reflektion och att landa i ett lugn viktigt för att kunna vara innovativ och i ständig utveckling. Julens helger kommer lägligt efter en intensiv och rolig höst hoppas vi att ni kommer njuta av många lediga dagar. Det kommer vi göra och så ser vi fram emot att ses på det nya året.

 

En riktigt god jul och gott nytt år önskar vi på Lagotto!

 

Missa inte att följa oss på Linkedin, Facebook och Instagram för uppdateringar om oss och vår bransch.

 

 

Vi på Lagotto är stolta över att vara med och stötta Läkare Utan Gränsers livräddande arbete runt om i världen. Genom vår julgåva bidrar vi med material som räddar liv där det verkligen behövs.

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla