Tomtebloss
Aktuellt

Kunskapsutbyte, framtid och omvärld i fokus – premiär av #lagottosearch

Den 28 november gick premiären av #lagottosearch av stapeln. Vi bjöd in kunder, konsulter, experter och andra nyfikna och kloka personer till en kväll med fokus på kunskapsutbyte, framtid och omvärld.

Med över hundra gäster och stort engagemang från alla på plats kan vi inte annat än sammanfatta premiären som en fantastisk kväll!

 

På plats arrangerades olika workshops med teman som agil HR, framtidens rekrytering, open banking, hållbarhet, personligt varumärke och work-life balance. Det hölls också en paneldiskussion om gig-ekonomi tillsammans med neuropsykologen Gabriella Svanberg, Christoffer Malmer från SEBx, Jonas Kjellberg från BCG Digital Ventures och Aurore Belfrage, techdiplomat. Panelen leddes av Lagottos vd Lotta Schibbye Fredrikson.

 

Under paneldiskussionen diskuterades hur företag kan ta hjälp av giggare för att skala upp med ny kompetens som inte finns i organisationen idag, hur det fungerar att ha en giggare som högsta chef och varför unga plötsligt verkar föredra fasta anställningar framför tillfälliga.

 

Personligt varumärke och framtidens rekrytering

Johanna Unghanse, tidigare vice vd på Stockholms Handelskammare, höll tillsammans med Lagottos seniorkonsult och PR-proffs Theréz Randquist en workshop om personligt varumärke. Under workshopen diskuterades flera intressanta perspektiv om hur sociala medier kan hjälpa (eller stjälpa) vårt personliga varumärke, om referenser väger tyngre än rykte och hur vi kan profilera oss och nå ut genom bruset.

 

HR tech-bolaget Alva Labs medgrundare Peter Schierenbeck pratade tillsammans med kollegan Tove Hernlund om framtidens rekrytering och hur dagens teknik och nya plattformar tar rekryteringsprocessen framåt.

 

Hur uppnår vi work-life balance?

Neuropsykologen Gabriella Svanberg, som även deltog i paneldiskussionen, höll i en workshop om work-life balance. Hur kan vi prioritera, acceptera och ta ansvar för att ge oss själva de bästa förutsättningarna för återhämtning och välmående? De svaren, tillsammans med ett antal nycklar att jobba vidare på, fick vi ta del av.

HR:s roll i den agila transformationen

Lagottos egen searchkonsult Christos Voglis höll i en workshop om agil HR och vad som blir HR:s roll i den agila transformationen.

 

– HR behöver gå från det traditionella att skapa policies och regler och istället vara mer ute i organisationen. I det agila blir HR mer en facilitator för motivation och engagemang, konstaterade Christos Voglis.

 

Våra andra kollegor inom interim management, Jonas Boström och Erik Stjernström, höll varsin workshop inom aktuella ämnen. Jonas pratade tillsammans med Doconomys medgrundare Helena Mueller om hållbarhet, medan Erik diskuterade de möjligheter och utmaningar som open banking kommer innebära i framtiden.

 

Stort tack till alla er som kom!

Vi sammanfattar premiären som en kväll fylld av kunskapsutbyte, nya insikter, spännande diskussioner och inte minst trevligt sällskap. Stort tack till alla er som kom och förgyllde vår kväll och vi hoppas att ni vill fortsätta utforska världen tillsammans med oss! 

 

 

Här kan du se ett filmklipp från kvällen.

 

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla