Hand håller i ljusslinga, #lagottosearch
#lagottosearch

HR + tech = nu händer det

#lagottosearch är Lagottos initiativ där vi tillsammans med kunder, konsulter och andra nyfikna personer i vårt nätverk upptäcker världen och utforskar en rad olika aktuella ämnen. Denna gång stod HR-tech i fokus. I digitalt format samtalade vi om vad det är, vilka möjligheter och utmaningar den nya tekniken skapar och hur det förändrar HR på både kort och lång sikt.

Stort tack till våra deltagare för intressanta, viktiga och givande samtal och reflektioner inom ämnet HR-tech!

 

Det är en förmån att några gånger per år få bjuda in våra kunder, kandidater och andra intressanta personer från vårt nätverk att, i digital eller fysisk form, delta i vårt #lagottosearch. Tillsammans med några kloka personer från vårt nätverk diskuterade vi den här gången HR-tech: vad det är, vilka möjligheter och utmaningar den nya tekniken skapar och hur det förändrar HR på både kort och lång sikt. 

 

Våra deltagare i samtalet var den här gången med i digitalt format. Vi fick höra Catrine Augustsson, Founder för People Analytics, Malcolm Burenstam Linder, founder och CEO för AlvaLabs, Hanine Carlberg, Head of HR Corporate Staff på Scania, Maria Pettersson, Chief Talent Officer på Marginalen Bank och Charlotte Zetterlund, HR chef på MAX föra intressanta, viktiga och givande samtal inom ämnet HR-tech. På plats hos oss på Lagotto var Ola Ahlsén och vår vd Ulrika Kjellberg som båda, trots ett annorlunda #lagottosearch, är nöjda över eftermiddagens sändning och deltagarnas kloka reflektioner.

 

– Det finns många spännande områden och perspektiv att utforska, det är det som jag tycker är så givande med #lagottosearch. Den här gången var det intressanta samtal inom ämnet HR-tech. Tyvärr kunde vi inte ha våra paneldeltagare på plats i Lagottos kontorslokaler, utan vi fick tänka om och tänka nytt, och spelade istället in våra samtal med dessa kloka människor, säger Ulrika Kjellberg.  

Automatisering och digitalisering för effektivare HR-processer 

Ola Ahlsén sammanfattar eftermiddagens diskussioner och lyfter vikten av automatisering och digitalisering av såväl HR-processen som de administrativa arbetsuppgifterna.

 

– I samtalen belyste vi hur en automatisering av repetitiva och manuella arbetsuppgifter av administrativ karaktär, HR:s grundservice, förenklar vardagen, ökar produktiviteten och skapar snabbare och mer agila processer. Vi uppmärksammade även de förbättringar för det framåtblickande och affärsnära arbetet som datadrivna beslut möjliggör och hur HR-tech kan frigöra tid för de proaktiva och relationella insatserna samt skapa skräddarsydda upplevelser för medarbetare och kandidater, säger Ola Ahlsén.

 

I videon nedan kan du ta del av hela livesändningen.

 

 

Håll utkik efter kommande #lagottosearch under 2021 där vi fortsätter utforska, utmana och diskutera olika ämnen i vår omvärld – i fysisk eller digital form. 

 

Vilka ämnen skulle du vilja utforska mer tillsammans med oss? Hör gärna av dig till oss på Lagotto på info@lagottosearch.se

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla