Två händer håller i kompass mot karta, #lagottosearch
#lagottosearch

Teaming över gränserna

Stort tack till våra paneldeltagare för intressanta, viktiga och givande samtal om teaming – samarbete över gränserna! 

Lagotto gör under året en djupdykning i ämnet framgångsrika team och deras betydelse för hållbar prestation. I #lagottosearch har vi privilegiet att ta del och lära oss av vårt nätverks – insiktsfulla kunder, konsulter och kandidater – erfarenheter och insikter. Den här gången samtalade vi om teaming och samarbete över gränserna. 

 

Med våra paneldeltagare på plats i Lagottos kontorslokaler sände vi live på Linkedin och samtalade om teaming över gränserna. Med i panelen var Malou Sjörin, Chef Hållbarhet, Marknad & Kommunikation på SBAB Bank, Tobias Clewemar, Head of Brand på Telenor, Fredrik Forsström, vd på Crawford & Co, och Gabriella Svanberg, legitimerad psykolog, specialiserad inom neuropsykologi. Lagottos moderator är glad och tacksam över att få ta del av panelens erfarenheter och kloka tankar:

 

– Vår vardag kännetecknas alltmer av temporära samarbeten. Stabila grupper som verkar i traditionella teamstrukturer minskar i betydelse. Vi arbetar tvärfunktionellt eftersom vi behöver integrera perspektiv från flera discipliner och vi samarbetar över organisatoriska gränser för att få tillgång till rätt kompetens. Det ställer nya krav på vårt agerande och gemensamma arbete. Som alltid är det givetvis centralt att skapa tillit inom gruppen och ha en tydlig bild av vad som ska uppnås. Men eftersom kunskapen om hur det ska uppnås ofta är låg behöver vi utveckla och skynda på det organisatoriska lärandet. Vi bör uppmuntra:     

  • Direkta och ärliga samtal för att skapa en gemensam förståelse och lägga grunden för nya idéer. 
  • Samarbete som värderar olika infallsvinklar och bidrag. Sök aktivt andras återkoppling för att förstå vad som faktiskt fungerar.
  • Experiment för att lära sig av misstagen – förvänta dig inte att ha rätt första gången.  
  • Tid för reflektion för att bedöma utfall, få nya idéer och korrigera arbetssätt och riktning. 

 

Vill du ta del av fler reflektioner, insikter och kloka tankar från #lagottosearch – teaming över gränserna? Här kan du ladda ner en film från samtalet.

 

 

Ladda ner film

 

 

 

Håll utkik i Lagottos sociala medier efter höstens #lagottosearch där vi fortsätter utforska, utmana och diskutera teamens betydelse för en framgångsrik och hållbar verksamhet.

Har du förslag på ämnen du vill utforska tillsammans med oss på Lagotto? Hör gärna av dig till oss på info@lagottosearch.se 

 

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla