Fyra pojkar står på mur i solnedgången, #lagottotalk
#lagottotalk

Transparens, tillit och tydlighet – nycklar till ett framgångsrikt samarbete

”Ett framgångsrikt teamarbete bygger på tydlighet, öppenhet, mod och tillit. När man som team har lyckats skapa detta kan man komma hur långt som helst.”

Malou Sjörin arbetar som Chef Hållbarhet, Marknad och Kommunikation på SBAB Bank AB. Under vårens #lagottotalk fick vi på Lagotto möjligheten att träffa henne och samtala om framgångsrika team, vad som definierar dem, hur de byggs – samt hur man som ledare arbetar med team över gränserna, externt och internt. Här kan du ta del av hennes erfarenheter och tankar.

 

Med bakgrund inom kommunikation, ledarskapsutveckling och organisationer i förändring har Malou Sjörin – Chef Hållbarhet, Marknad och Kommunikation på SBAB Bank AB – gedigen erfarenhet av och förståelse för att bygga och leda team i olika former. Att ha ett bra teamarbete är enligt Malou otroligt avgörande för såväl teamets välmående som prestation. Men att bygga ett framgångsrikt team berättar hon tar tid, och grundas framförallt på fyra parametrar.

 

Öppenhet, mod, tillit och framförallt tydlighet är fyra grundstenar jag anser bygger ett effektivt och framgångsrikt teamarbete, berättar Malou Sjörin.

 

Som erfaren ledare har Malou arbetat med en mängd olika team över externa gränser. Att våga vara transparent och lyhörd berättar hon är nyckeln till ett gott samarbete.

– Genom åren har jag arbetat i många olika team med olika typer av leverantörer och partners. De mest lyckade exemplen är de där vi lyckades skapa det där sömlösa teamet mellan partnern och mig som kund, vilket inte alltid är så lätt. Men om man vågar visa idéer, lösningar, tankar ja helt enkelt vågar vara transparent är det en jättefin start på ett bra samarbete, berättar Malou Sjörin.

 

Ta gärna del av hela samtalet om framgångsrika team mellan Malou Sjörin och Lagottos Manager Annelie Cronemyr. Klicka på knappen nedan för att ladda ner en film från samtalet.

 

 

Skulle du vilja vara med och diskutera kring hur man bygger team, eller vill du ha hjälp med kompetenstillsättning i ditt team får du gärna höra av dig till oss på Lagotto på info@lagottosearch.se.

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla