Bergsklättrare bestiger berg, #lagottotalk
#lagottotalk

Förtroende och respekt – grunden för en god teamkultur över gränserna

”I dagens skärmsamhälle är det viktigt att visa sig själv sårbar och kunna öppna upp dialogen så att man kan bygga förtroende för varandra inom teamet.”

Vi på Lagotto fortsätter att utforska teamens betydelse. Efter att ha tagit avstamp i vad som kännetecknar framgångsrika team, hur de byggs samt det framgångsrika teamets möjligheter och utmaningar fördjupar vi oss nu i hur vi kan bygga team över organisatoriska och geografiska gränser, såväl interna som externa. 

 

Mikael Bäckström arbetar som HR Lead Freemium Business Unit på Spotify. Som erfaren ledare har Mikael gedigen förståelse för och erfarenhet av att bygga team i olika konstellationer. Under ett av vårens #lagottotalk gästade han oss och reflekterade över detta med Lagottos vd Ulrika Kjellberg. Samtalet handlade bland annat om vad som skapar ett välmående och välfungerande team, vad teaming över gränserna innebär och hur man som ledare bygger en god teamkultur i en digital distansvardag.

 

– Ett välmående och välfungerande team bygger på respekt och förtroende. Man måste ha en god relation till varandra och veta varandras styrkor och svagheter, berättar Mikael Bäckström.

Att bygga en god teamkultur när man arbetar med team över gränserna menar Mikael ställer krav på ledarskapet i teamet/organisationen.

 

– Som ledare är det en utmaning att säkerställa att de olika medarbetarna inom teamet bygger upp ett förtroende för varandra. Jag tror, speciellt i dessa tider när vi lever i ett skärmsamhälle, att det är viktigt att visa sig själv sårbar och kunna öppna upp dialogen så att man faktiskt kan bygga förtroende, berättar Mikael Bäckström. 

 

Ta gärna del av hela samtalet om teaming över gränserna mellan Mikael Bäckström och Lagottos vd Ulrika Kjellberg. Klicka på knappen nedan för att ladda ner en film från samtalet. 

 

 

Skulle du vilja vara med och diskutera kring hur man bygger team, eller vill du ha hjälp med kompetenstillsättning i ditt team får du gärna höra av dig till oss på Lagotto på info@lagottosearch.se.

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla