Man går över övergångsställe.
Konsultcase

Gary Ocklund Park – interimskonsult inom treasury på Munters

”Mitt interimsuppdrag på Munters har bidragit till både personlig och yrkesmässig utveckling. Det tycker jag är väldigt roligt och värdefullt!”

När Gary Ocklund Park bestämde sig för att bli konsult insåg han snart att det var där han hörde hemma. Tack vare sin gedigna bakgrund inom bank och finans har han en värdefull grund att stå på. Idag är han interimskonsult hos oss på Lagotto och ute på ett uppdrag som specialist inom backoffice och treasury på Munters – en global ledare inom energieffektiva och hållbara klimatlösningar.

 

Gary Ocklund Park har under sin karriär axlat flera roller på ledarskaps och specialistnivå. Roller som bland annat Liquidity Specialist, Group Treasury och Compliance Specialist hos några av landets största banker. Efter många år som fast anställd inom bankväsendet kände han att det var dags för någonting nytt och fick upp ögonen för interimsverksamheten.

 

Nya utmaningar och möjligheter lockade

– Jag ville utmana mig själv och byta miljö. Testa en ny bransch och roll där jag kunde bidra med mina kunskaper och erfarenheter samtidigt som jag skulle få möjligheten att lära mig nya saker. Mitt intresse växte för konsultyrket och kort därpå korsades mina väger med Lagotto och Martin Olofsson Carlbom som introducerade mig för en specialistroll inom treasury hos Munters. Jag nappade direkt och efter drygt en vecka påbörjade jag interimsuppdraget.

 

En bred och varierad roll

Munters är en världsledande leverantör av framtidens klimatlösningar. Med hållbarhet i fokus erbjuder de innovativa och effektiva lösningar inom många olika kundsegment. På huvudkontoret i Stockholm arbetar Gary sedan hösten 2022.

 

– Inom Group Treasury är vi ett team om fyra personer som agerar internbank för samtliga dotterbolag inom koncernen samt moderbolaget. Mina arbetsuppgifter kretsar främst kring cash management, likviditetsplanering, finansiella analyser, valutaväxling, hantering av interna och externa lån samt hantering av risk.

 

– I mina tidigare roller har mitt arbete varit inriktat på ett eller några få områden. På Munters arbetar jag mycket bredare vilket har bidragit till såväl personlig som yrkesmässig utveckling. Det tycker jag är väldigt roligt och värdefullt.

En lyckad matchning

För Gary är samhörighet och inkludering viktigt för att trivas i såväl sitt uppdrag som i rollen som interimskonsult.

 

– Jag har en nära och tät dialog med min kontaktperson på Lagotto. Samtidigt har Munters tagit väl hand om mig som interimskonsult. Jag har från dag ett blivit inkluderad i både arbetsrelaterade och sociala sammanhang, allt från interna möten och luncher till gemensamma aktiviter. Jag känner verkligen att jag är en del av teamet!

 

Veronica Rydstedt, Head of Global Cash Management på Munters, är mycket nöjd och glad över en så lyckad matchning.

 

– Vi har verkligen fått rätt person på rätt plats! Med sitt stora driv, genuina engagemang och specialistkompetens är Gary ett starkt och naturligt komplement till vårt team. Han sätter sig in nya projekt och arbetsuppgifter snabbt och levererar alltid till 100 procent.

 

Garys bästa tips för att lyckas och trivas i rollen som interimskonsult

 

  • Var trygg i dig själv och tro på det du kan leverera.
  • Se till att ha en bra bas och grund att stå på. Arbetslivserfarenhet från olika branscher, bolag och roller kommer du långt på.
  • Nyfikenhet, stresstålighet och god självkännedom ger dig bra förutsättningar till att hitta rätt uppdrag.
  • Sist men inte minst, var intresserad! Visa framfötterna och våga ta dig an nya utmaningar.

 

Munters, Lagotto Executive Search & Interim.

Manager Interim Management & Senior Executive Search Consultant

Martin Olofsson Carlbom

072-716 81 06

Senior Executive Search Consultant

Christos Voglis

073-082 62 12

Se alla
VILL DU VETA MER OM

VAD VI KAN GÖRA FÖR DIG?

Upptäck våra

kund- och konsultcase

Se alla