Almedalen 2019
Aktuellt

Träffa oss i Almedalen

Lagotto kommer finnas med i Almedalen för att driva frågor kring kandidat- och arbetsmarknaden. Missa inte vår vd Lotta Schibbye Fredrikson i panelen om giggare och hur det påverkar olika perspektiv av arbetslivet.

Almedalsveckan har genom åren blivit en viktig plattform för kompetensutbyte, dialog och möjligheten att öppet diskutera frågor som kan påverka, förändra eller utveckla vårt samhälle. 2019 är inget undantag, och i år kommer Lagotto, tillsammans med hela Amendo Group, vara på plats i Almedalen.

 

Lagottos vd, Lotta Schibbye Fredrikson, kommer under måndagen att delta i SEB:s paneldebatt “Från guldklockor till gig-ekonomi – hur viktig är soloprenören för framtidens näringsliv?

 

Gig-ekonomin växer hela tiden vilket innebär nya sektorer, kompetenser och inte minst ett nytt ledarskap. Det är en otroligt spännande utveckling, säger Lotta Schibbye Fredrikson.

 

Lotta får i paneldebatten sällskap av bland annat Johan Torgeby, vd och koncernchef på SEB,  Anna Kinberg Batra, soloprenör och fd partiledare och Henrik Botten Tauboll från WeWork. 

 

Paneldebattens utgångspunkt är att allt fler anställda driver eget vid sidan av jobbet eller väljer att sadla om till soloprenörer, eller giggare även kallat. Varje år startas 70 000 nya företag i Sverige där tre av fyra är soloprenörer.

Vad innebär gig-ekonomin för Sveriges tillväxt och framtidens näringsliv? Det är några av frågorna som kommer att beröras.

 

– Det vi på Lagotto ser är vår roll är att erbjuda en hub för giggandet. En matchning mellan behov och kompetens likväl som mellan människa och organisation. Det är vi bra på, och det är där vi kan fylla en viktig funktion, säger Lotta Schibbye Fredrikson.

 

Gig-ekonomin och att gigga är högst aktuella ämnen som inte bara kommer påverka framtidens arbetsmarknad och anställningsklimat utan också ledarskapet.

 

– Vi ser att ledarskapet utvecklas i och med att du som ledare ska leda personer som du inte sätter lön på, som inte rapporterar till dig. Det gör att du som ledare behöver använda andra verktyg och leda på nya sätt. Det här området är så spännande och viktigt och det ser jag fram emot att prata om i Almedalen, säger Lotta Schibbye Fredrikson.

 

Missa inte paneldebatten på måndag 1 juli, kl 15-15:45, som hålls på Länsstyrelsens övre trädgård, Strandgatan 1, och arrangeras av SEBx. Är du inte själv på plats i Almedalen kan du följa Lagotto på Facebook och Linkedin under #lagottosearch.

 

Hoppas att vi ses!

TA DEL AV VÅRA

ARTIKLAR

Se alla