Kundcase

Clipsource

När Clipsource mitt i semesterplaneringen behövde rekrytera en CTO valde de att för första gången ta hjälp av ett searchbolag. För oss på Lagotto blev det början på ett gediget searcharbete – och förhoppningsvis ett långsiktigt samarbete. 

Clipsource

Rekrytering av specialistkompetens

”Rekryteringsprocessen gick mycket snabbare än vad jag hade hoppats på. Er tydlighet över hur resan och processen skulle gå till gjorde att jag kunde känna mig trygg.”

 

Dan Willstrand, CEO Clipsource.

 

Clipsource är en plattform som revolutionerar marknadsföring och kommunikation för medieföretag. Bland tjänsterna ingår bland annat digitala mediecenter, säkra förhandsvisningar av tv-program, filmer, radio och ljudböcker samt programinfo och metadata. De jobbar med kunder som exempelvis TV4, Storytel, Discovery Networks, HBO, Sony, Norstedts, Bonnier Broadcasting, NENT Group.

 

Hård konkurrens om specialistkompetens 

På Clipsource har rekryteringen av nya medarbetare gjorts internt, via egna nätverk. De har ett starkt varumärke i en spännande bransch och det brukar gå ganska lätt att hitta nya medarbetare. När Clipsource strax innan semestertider behövde rekrytera en ny CTO valde de att ta in oss på Lagotto för att göra rekryteringen. 

 

– Konkurrensen om specialistkompetens för en sådan här roll är hård och vi förstod tidigt att vi skulle behöva anlita extern hjälp för att hinna rekrytera en långsiktig person som förstår bolagets vision under den tajta tidsplan som vi hade, berättar Dan Willstrand, CEO på Clipsource. 

Nära samarbete och genuint engagemang

– Lagotto var redan från start tydliga med hur resan skulle gå till, vilket gjorde att jag kunde känna mig trygg, berättar Dan Willstrand.

 

Och minst lika viktigt är tydlig och god kommunikation för ett samarbete.

 

Christos Voglis, senior executive search konsult, och Ulrika Kjellberg, vd, var teamet som tog oss genom processen på ett mycket bra sätt och gav oss kontinuerlig guidning och rådgivning. I slutändan handlar ett gott samarbete om att kommunicera med motparten, proaktivt och genom hela processen, berättar Dan Willstrand.

 

– Jag upplevde ett genuint engagemang och processen gick mycket snabbare än vad jag hade hoppats på. Jag måste erkänna att jag till en början var skeptisk till tidsplanen, så att den hölls är jag både positivt överraskad och mycket glad över, berättar Dan Willstrand.

 

Logotyp ClipSource

 

Mer om Clipsource:
CEO & Executive Search

Ulrika Kjellberg

072-539 66 03

Senior Executive Search Consultant

Christos Voglis

073-082 62 12

Se alla
Vill du veta mer om

vad vi kan göra för dig?

Upptäck våra

kund- och konsultcase

Se alla